Då va det Lördag...

Ja Lördag och jag sov till kl 10.30, seg som tusan är man och det enda som hjälper är egentligen kaffe men de sätter man på alldeles försent..så när man gjort sina sysslor i hemmet så vips var klockan 14.30...tänkte åka en sväng till Helsingborg men kom på när vi satt vid bussen att denn gick ju inte alls som jag trodde. Blev en sväng ner till verktygsdammarna istället och det var såååå mysigt!!! Ett par som flugfiskade och kom en efter en med regnbågslax...Mmm fast de fick slå ett par gånger innan de fick ihjäl dem!!
Nu sitter vi hemma hos Martin, såg en svensk film...minns inte vad den hette nåt från Liza marklund men den var bra...grannarna spelar skrillex och de har födelsedagsfest ute på gården.
De va ju kul att ingen hörde av sig angående idag men förväntade mig nästan att ingen skulle dyka upp...men men så är det antar. Jag blir inte ens ledsen längre.
Lifes a bitch...bara att rulla vidare.
Nu ska jagh spela lite wii sen hem o mysa ner mig i sängen!!
Ha en skön kväll!

Nere en sväng i Malmö idag..

Här blire bara bilder för var bara nere om o hämtade en sak..men här är bilder på brödet jag bakade ch glassen jag gjorde samt bild på emporia hyllie.


De va ju ett tag sen...

Ja då har de gått ett tag sedan man bloggade sist men har inte glömt det =) introduktionen på kaptens gården gick snabbt, fick se avdelningen men när jag ställde frågor så framgick det att de hade redan de vikarier de behövde och hon ansåg mig som extra resurs och att jag kunde vara där hela sommaren...Mmm gick hem och funderade i 2 hela dagar och kom fram till det beslutet att jag skiter fullständigt i ekonomiskt bistånd...räknat på det och det blir tight men de går. Fick ut en lön nu från förskolan men den från hemgården kom aldrig...de är så att man nästan går i taket på dem! Mejlat cheferna så hoppas på att få svar snarast...annars får jag väl låna en tel o ringa ner henne!!
Midsommar firade vi hos min farmor i Oxie, Lördagen i folkets park sen på Söndagen hade vi kalas för mig och Fabian (min lillebror) fick de jag ville ha =) blev lite pengar, ett stekjärn o elvisp mm.
Nu denna veckan har jag tagit ledigt med Milla, få ordning på hemmet här, städar o får iordning...som kuratorn sa när jag kom med tårarna ner för kinderna och ett huvud i ren kaos...skriv ner allt du behöver göra och se till att hemmet är städat för det är det som gör att du inte kan koncentrera dig på något annat. Ligger så jävla mycket i det!! Sen är det bara att köra min egen planering! 
Bakat bröd i veckan och gjort egen glass.
Bilder nedan..

Helgen..

For ner till Malmö i Fredags kväll, skönt att komma bort lite. I Lördags blev det inte alls som jag hade tänkt för i fredags hade Milla jätteont i huvudet och jag lät henne sova ut på morgonen. vaknat under nätterna och gråter och är orolig men vet inte vad hon vill...hmm men men...hon vaknar glad iaf. Så igår tog vi en tur in till stan med morsan o gick lite på second hand sen åkte vi hem och lagade fläskfile, potatis, sås och broccoli. Men Svarte turen den tog vi idag istället sen hem. var fint väder, trodde att de skulle börja regna men de höll sig =) imorgon ska jag på introträff med chefen på kaptensgården där jag ska ha praktik de närmaste fyra veckorna...vill verkligen inte men man måste väl!



Planer inför morgondagen...

Planerar att ta en tur till Svarte imorgon o sitta en stund vid havet, sen tänkte jag åka in till malmö och heja på alla som ska springa!!

http://svarte.se/

http://www.malmomilen.se/


Ordnade sig men fick ett annat slag i magen.

Åkte in till Hässleholm imorse och gick direkt in till kontoret och frågade vad som pågick.

Tydligen en missuppfattning alltihop. Jag skulle minsann inte söka jobb hemma utan de var bara om de var okej för min handläggare vilket jag inte uppfattade det som, hade väl inte varit hemma och sökt jobb om det inte var okej, behöver ju pengarna.

Nä men efter min förklaring och de med deras så ringde janne till min socialsekreterare och förklarade läget och det var inga problem där sa han.

Dock får jag inte vara kvar på puh utan nu måste jag ut i praktik heltid och då börjar jag räkna för de 4000kr jag får ut så hamnar jag på en timlön på 25kronor timmen för arbetet jag utför (fick 108kr/h i kristianstad 2011) 
praktik ska leda till arbete och janne envisades med att jag ska hamna på ett äldreboende inne i hässleholm, ja nu under praktik perioden kan jag jobba flextider som 8-16.30 men sen när de kommer till arbete då...nä då är det 7 passen börjar. de kommer ju inte fungera..lär ju aldrig vara i tid till jobbet.

Nä i malmö hamnade jag på aic och satt och sökte jobb hela dagarna...max 2-3 månader sen var jag ute i arbete. låt mig söka jobben istället för att kasta runt mig så kanske jag kan bli själv försörjande istället.


Alwin and the chipmunks 3

Den filmen såg vi ikväll. Lite småkul, men inget jättespeciellt. Sång och dans och trotsande ekorrar..same shit

Köttfärslimpa!!

Middagen idag, kul att den blev omtyckt av Milla också =O)

Problem med puh och soc

För ett tag sedan blev jag inkallad på möte med Janne och där säger han att jag kan söka arbete på egen hand hemma och ändå få närvaro.

Jag sa att jag ville vara kvar för den sociala biten men att jag skulle prata med Hanna. Janne säger att det är inte säkert då det redan finns en massa deltagare och att jag redan har gått dessa 10 utbildningsveckorna så behöver jag inte vara kvar och jag har ju 2 behovsanställningar vid sidan om.

Nu efter ca 2-3 veckor får jag ett brev från min socialsekreterare där hon skriver att hon vill att jag kommer in med läkarintyg för både mig och Milla senaste Måndag.

Okej att Milla har haft vattkopper men har inte varit sjuk i mer än 7 dagar för att det ska styrkas med läkarintyg och jag har inte varit sjuk något.

Nä det är Hanna som har satt frånvaro på mig hela tiden jag varit hemma.

Jag har smsat henne 31 maj att jag nappar på jannes erbjudande att söka jobb hemma...så detta gör mig vääääääldigt förbannad!!

Så det blir upp till puh imorgon bitti med strids yxan och lösa hela denna soppan!!

Man blir så trött på allt!!


Snodde ett recept på nätet

Snodde ett recept på nätet:
Ingredienser:

·      400 g blandfärs

·      0.75 dl ströbröd

·      2 dl mjölk

·      1.25 tsk salt

·      2 krm svartpeppar

·      1 msk riven eller finhackad gul lök

·      1 st ägg

·      ca 25 g smör

·      eller  margarin

Brunsås:

·      Steksky från köttfärslimpan

·      2 msk vetemjöl

·      2 dl mjölk

·      2 msk soja

·      ev. salt

 

Gör så här:

Lägg ströbrödet i en skål och häll på mjölken. Låt stå och svälla ca 10 min.

Rör ihop färsen med saltet och blanda därefter i peppar, lök, ströbrödsblandningen och ägg. Rör i färsen tills den är ordentligt blandad men inte längre än så för då kan färsen bli torr.

Smörj en ugnssäker form med kanter.

Forma färsen till en limpa i formen och lägg på lite matfett ovanpå.

Grädda färsen på galler mitt i ugnen i 175°C 45-60 minuter.

Låt köttfärslimpan vila några minuter innan den skivas upp.

Om du vill servera med brunsås: Vispa ut mjölet i lite av spadet. Späd med resten av spadet och mjölken. Tillsätt soja. Smaka av med salt om det behövs. Låt koka upp och puttra några minuter.

Servera gärna med kokt potatis sky eller brunsås, lingonsylt och lite kokta grönsaker.

 

laktosfritt Laktosfritt -Byt ut mjölken mot laktosfri mjölk och smöret mot laktosfritt smör.

glutenfritt Glutenfritt -Ta 0,5 dl pofiber och 1 msk potatismjöl alternativt Ren Havre istället för ströbröd. Skippa vetemjölet i såsen och ta lite arrowrot istället.



Observera att det är taget från nätet med tanke på allergier.



Såhär ser den ut i början, jag hade vitlöks krydda, chilikrydda, chilisås, lite soja och kycklingfond i också.
 

 


Torsdag

Ja de e ett under man kommer ihåg vilket dag det är när man bara går hemma. Imorgon börjar sommarkortet att gälla, hoppas på fint väder. Är bara att packa picknick korgen och ge sig av...undras vart vi ska åka. Nu ska jag ta itu med tvätten, vika resten, sen boka tvätttid. Städa lite o ta fram köttfärsen som vi ska ha till middag...funderar på att ge mig fan på att göra köttfärslimpa.


Promenad

Blev en sen kvälls promenad ner till åparken och matade ankorna, de var riktigt feta nu haha, folk avlöser varandra hos ankorna, när vi gick kom en annan med en påse till dem, snart blir det väl sprängd anka, kanske lagom till midsommar??

Hyrde en film påvägen hem "The Descendants" med George Clooney, ska glo på den nu.

 

Blev en dag med utegångsförbud...

Allergin är jävlig emellanåt..näsan rinner, ögonen kliar, nyser en massa och jag är otroligt trött. Är hemma denna veckan med Milla (mini semester) hon gick ut efter frukosten för en kompis var ute. Förklarar alltid för henne att hon måste vara på gården och vara försiktig då vaktmästarna o målarna är här. Ändå så lockar hennes kompis runt henne på andra sidan och jag öppnar fönstret i mitt sovrum för att se vad de håller på med och de står på gräset bredvid 21an, skrek åt henne att hon fick komma tillbaka och i direkt rumsarrest och utegångsförbud hela dagen. Hoppas hon lär sig...men man blir ju besviken och lär väl bli det flera gånger om. 

Nu har vi precis ätit middag: Kotlett, färskpotatis och champinjonsås(med havremjölk)

Lovat Milla en mini promenad iaf, ska gå bort och slänga i de gamla brödet till ankorna eller vad det nu är för djur som kommer och pular upp resterna.


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0